Anne-Marijn Kamps | Technisch Management Trainee bij de Gasunie

Binnen onze organisatie had ik het paardenspiegelen al wel eens in de wandelgangen gehoord. Mensen die ik had gesproken, gaven allemaal aan dat het een bijzondere ervaring is. Daar hebben ze helemaal gelijk in! Je bent normaal gesproken zo gewend om verbaal zaken duidelijk te maken dat je minder stilstaat over hoe je non-verbaal overkomt. Voordat de sessie begon was ik heel benieuwd hoe ik het paard in hemelsnaam duidelijk moest maken wat ik wil zonder het tegen hem te kunnen zeggen. Toen we begonnen en het paard aan een lijn mochten begeleiden was het nog redelijk vanzelfsprekend. Tot we op een punt kwamen dat we het paard moesten begeleiden zonder lijn.

Het is echt wonderbaarlijk om te zien hoe intuïtief een paard is. Ze voelen echt aan met wat voor soort energie je er staat. Het leuke was dat wij met een groepje waren. Hierdoor kon je zien dat verschillende type personen echt een verschillend effect hadden op hetzelfde paard. Al met al een hele leerzame ervaring.

De grootste “ eye opener” voor mij was dat ik soms zaken moet loslaten, iets anders moet oppakken en het op een later tijdstip nog een keer proberen. Ik geef niet snel op en als me iets niet lukt dan ga ik net zo lang door tot het me gelukt is. Tijdens het paardenspiegelen werd ik ermee geconfronteerd dat dit toch niet altijd praktisch is. Ik zag het paard op den duur ook naar me kijken van: “weetje wat Anne-Marijn, zoek het uit..” Toen ik overging op een andere oefening en het later nog eens probeerde ging het in een keer goed. Ben je ook heel benieuwd hoe je bij anderen overkomt? Dan kan ik een workshop paarden spiegelen echt aanraden!

Ook de organisatie zelf was super. We kwamen ’s ochtends aan bij een mooie boerderij waar een heerlijk boerenontbijt voor ons uitgestald stond bij een gezellig aangeklede picknicktafel. De dames waren alle 3 super enthousiast en je kon merken dat het liefhebbers zijn. Bedankt voor de leuke ervaring!

Workshop Paardencoaching