Wil je graag de band met je paard versterken en iets anders doen dan rijden? Dan is grondwerk training echt iets voor jou!

Waarom is grondwerk nuttig?

Zodra je met een paard in één ruimte staat bevind je je in een mini kudde. Het paard test zijn plek in deze kudde door middel van lichaamstaal. Soms heel duidelijk, maar vaak erg subtiel. Door het lezen en doorgronden van ‘paardentaal’ verdien je respect en eis je jouw rol als leider op. Facetten die jou in het zadel helpen en de omgang met je paard vergemakkelijken. Daarnaast is het erg interessant om te ervaren hoe sterk een paard reageert op subtiele signalen, gedreven vanuit energie (zie ook Paardencoaching).

Mijn paard snapt niet altijd wat ik wil

Het zou natuurlijke het gemakkelijkst zijn als een paard onze taal zou spreken. Communiceren is immers elkaars taal spreken. Bovendien moet communicatie van twee kanten komen.
Ondanks dat je elkaars taal niet spreekt kun je wel contact hebben, je kunt elkaar ook verstaan op gevoelsniveau. Middels deze beproefde en veelzijdige training leer je door middel van diverse grondwerk oefeningen het gedrag/taal van je paard te interpreteren en ervaar je direct -verbetering van de- communicatie.
Heb je specifieke problemen met je paard? Informeer bij Marlies van Gelder wat Paard in training met behulp van grondwerk voor jou en je paard kan betekenen.

Wat heb je nodig?

Voor een grondwerksessie kom je met je paard naar ons adres in Anloo, maar wij kunnen ook bij jou op locatie komen. Om de beste ervaring te bieden, zou het mooi zijn als je beschikt over een longeercirkel of de mogelijkheid om een stukje land of een gedeelte van een bak af te zetten. Heb je geen eigen paard? Geen probleem! Je bent van harte welkom om deze ervaring op te doen met één van Peerdegrut haar paarden.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op!


Meer informatie