Jimmy Joker is een hulpmiddel om je houding en zit op het paard te verbeteren. Jimmy is echter niet alleen erg goed voor mensen die paardrijden, maar voor iedereen die zijn houding en balans wil testen en verbeteren.  

Wat doet Jimmy precies?

Allereerst hoef je geen ruiter te zijn om je houding, focus en balans te trainen op Jimmy. Hij lijkt weliswaar op een –mechanisch- paard en hij geeft de indruk dat hij automatisch werkt maar je moet Jimmy zelf in beweging zetten. Dit geeft vanaf de eerste seconde feedback over je houding, focus en balans. Jimmy beweegt namelijk niet zo gemakkelijk wanneer je uit balans bent, maar wanneer je in balans bent, beweeg je moeiteloos. Voor ruiters zal het dan net zo voelen als op je paard.

Daarnaast heeft Jimmy een zeer gevoelige zijdelingse beweging, waardoor je heel nauwkeurig bewust wordt van je gewichtverdeling over links en rechts.

Jimmy kent de drie gangen van het paard, staf, draf en galop. Door Jimmy zelf te laten bewegen,  komen je bekken(bodem) je rug en rechte houding aan bod. Door de combinatie van je focus, ontspanning en inspanning spiegelt Jimmy ogenblikkelijk op jouw lichaamsgebruik.

Balanshoudingen en concentratie

Balanshoudingen zijn een van de meest geschikte houdingen om je focus te trainen. Wanneer je aandacht er niet bij is, val je sneller uit de houding. Focus is dus van groot belang. Mensen die gefocust zijn kijken vaak met een strak gezicht recht vooruit. Dit helpt niet alleen voor focus, maar ook voor evenwicht.

Jimmy helpt je om de juiste balans te vinden, waarbij het niet uitmaakt welke kant je opkijkt. Het gaat erom dat je het gevoel van focus en balans eigen maakt en kunt onthouden. Dit gevoel van volledige controle over je lichaamshouding kan je vervolgens in het dagelijks leven goed gebruiken.

Instructie

Wanneer je op Jimmy zit krijg je van Marlies en Lucienne instructies en opdrachten om je balans, concentratie en focus te testen. Deze instructies zijn mede gebaseerd op de cursus gegeven door Kerry Sharp (ontwikkelaar van de Joker), die hier jarenlang een studie naar heeft gedaan.

Kortom, of je nou een professionele ruiter bent of omdat je beter wil omgaan met focus en lichaamsbewustzijn, Jimmy staat opgezadeld voor je! Reserveer direct een les.

 

Tarieven

Aantal personen Tijdsduur Prijs
1 25 minuten € 30
2 60 minuten € 50

Reserveer een les!